Σε κάθε τομέα, υπάρχουν νομικές παράμετροι που καθορίζουν την πορεία μιας διαμάχης ή αντιπαράθεσης. Συνεπώς, είναι φυσικό να υπάρχουν παρόμοιες παράμετροι και στο Δίκαιο Ακινήτων. Αν λοιπόν είστε ιδιοκτήτης ενός ακινήτου και έχετε διαπιστώσει πως η σύμβαση που έχετε υπογράψει δεν είναι ιδανική για εσάς, έχετε το δικαίωμα να την αμφισβητήσετε. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστείτε έναν έμπειρο νομικό στο πλάι σας, έτσι ώστε να σας προσφέρει την καθοδήγηση και τις συμβουλές που θα καταλήξουν στο βέλτιστο για εσάς αποτέλεσμα.

Διεκδικώντας τα Νομικά σας Δικαιώματα

Είναι πολύ σημαντικό να είστε καθολικά προετοιμασμένοι, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της αντιπαράθεσης. Γι’ αυτό το λόγο, είναι απαραίτητη η έγκαιρη ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσής σας, με μια ομάδα νομικών που εξειδικεύονται στο Δίκαιο Ακινήτων. Αφού αξιολογήσουν την κατάσταση, οι δικηγόροι θα προτείνουν την πλέον συμφέρουσα λύση. Φυσικά και έχετε την επιλογή να συγκρίνετε διάφορες απόψεις και προσεγγίσεις, προτού πάρετε την τελική σας απόφαση ως προς το ποιος θα σας εκπροσωπήσει νομικά στην αντιπαράθεση.

Προχωρώντας, είναι αναγκαία η υποβολή αίτησης για αμφισβήτηση μιας συγκεκριμένης σύμβασης. Με όλα τα δικαιολογητικά και με τα αποδεικτικά στοιχεία που συνθέτουν την υπόθεσή σας, οι νομικοί θα προσπαθήσουν να διεκπεραιώσουν το αίτημά σας όσο το δυνατόν συντομότερα. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η γραφειοκρατία ακόμη επιμηκύνει τις διαδικασίες. Ως αποτέλεσμα, μπορεί μία υπόθεση να καθυστερήσει στην ολοκλήρωσή της για λόγους, οι οποίοι δεν σχετίζονται με την ίδια την υπόθεση.

Η αξιολόγηση της υπόθεσης ολοκληρώνεται και η απόφαση ανακοινώνεται, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ακόμη και αν η έκβαση της υπόθεσης δεν είναι αυτή που περιμένατε, υπάρχει ακόμη ελπίδα. Μέσα από τους μηχανισμούς έφεσης, μπορείτε να διεκδικήσετε την επανεξέταση του αιτήματός σας. Όμως, είναι καλό να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους για το ακίνητό σας και για την πορεία της υπόθεσής σας, πάντοτε σε συνεργασία με τους έμπειρους νομικούς που έχετε επιλέξει.